28.05.2014.1-normal.jpg

Näinpäs tämä blogi vain laajenee, kierrätystä ja käsitöitä periaatteessa kuitenkin tämäkin... En ole koskaan mikään viherpeukalo ollut, mutta nyt ilmeisesti täytyy aloittaa harjoittelu. Veljelläni ei ollut käyttöä kasvihuoneelle, joten se kuskattiin auton peräkärryssä tuohon. Se tosin on suoraan sanottuna aika ruma, mutta on sillä ikääkin. Halusin siis peittää näkyvän sivun jollain aiheeseen sopivalla tavalla, joten siihen tuli nuo kehikot. Pujottelin niihin "puunarua" (en tiedä oikeaa nimeä, jotain luonnonmukaista se on, tosi edullistä tokmannilla ja juuri ekologisuuden vuoksi käytän tuota joka paikkaan), jota pitkin krassit, herneet ja hajuherneet pääsevät kiipeämään ylös ja peittävät tuon ruman seinän.

28.05.2014.3-normal.jpg

Kasvimaan aidat ja kasvihuoneen edessä olevat puulaatikot on kaikki tehty roskalaudoista, jotka on purettu rakennustyömaalta ja oli tarkoitus polttaa. Lyhyitä epämääräisiä pätkiä, joista ei mitään muuta olisi saanut edes tehtyä, korkeintaan linnunpönttöjä. Aitoihin laitoin painekyllästetystä pattinkista tolpat maahan, jotta ne eivät mädänny. Myös painekyllästettyjä pätkiä löytyi purkutavarana. Ruuvit ja maalin jouduin ostamaan kaupasta, paitsi nuo kukkalaatikot kasasin vanhoilla kerran käytetyillä nauloilla (sattuivat sillä hetkellä olemaan lähempänä kuin ruuvit).

28.05.2014.4-normal.jpg

Kasvihuone laitettiin lekaharkkojen päälle, jotta se ei pääse alhaalta mädäntymään. Ovi oli jo ihan retkahtanut, siksi siinä on nuo pienet laudan pätkät hätävara korjauksena. Portaaksi laitettiin luonnonkivi.

Tällä kasvimaalla ei vielä kasva paljon muuta kuin rikkaruohoja... Aitauksen toisessa päässä on mansikoita, taimet sain äidiltäni, jonka omat mansikat olivat levistyneet viime kesänä kiitettävästi. Mansikoiden alle laitettiin juuri tähän tarkoitettua katekangasta, joka päästää veden läpi, mutta ei rikkakasveja. Ainakaan yhtä nopeasti. Kangas on ruudutettua, joten suorien rivien tekeminenkin oli helpompaa. Katekangas ei ollut kallista, tuolle alueelle riitti yksi pakkaus honkkarista ja se maksoi muistaakseni 9,90€. Niitäkin myydään useita erilaisia, joten kannattaa tarkistaa, että kyseinen kangas varmasti päästää veden läpi!