2013-11-15%2016.13.58-normal.jpg

Näin kun flunssassa makaa monta päivää kotona niin tulee kokeiltua kaikenlaista. Idean taisin nähdä facebookin "kierrätys ideoita" ryhmässä, en tosin muista oliko linkitetty sinne jonkun toisen blogista.. Joka tapauksessa alkuperäinen idea ei siis ollut omani, mutta kiinnosti kokeilla. Kuvassa tarvittavat tarvikkeet. Ensimmäisenä poistetaan tölkin kansi (klipsut olen jo aikaisemmin jemmannut odottamaan ideoita..). Jos puukolla sohiminen ei ole tuttua tai näitä tekee esimerkiksi lasten kanssa, niin kansi irtoaa yhtä hyvin purkin avaajalla. Tämän jälkeen löin puukapulalla ja vasaralla sisältä pohjan alas, jotta tuikulle tulee tasaisempi alusta. 

2013-11-15%2016.20.52-normal.jpg

Puukolla tehdään viiltoja tölkin kylkeen ihan oman maun mukaan, yläosaan kiinnitin askartelu rautalankaa, joka on muuten hyödyllistä moneen muuhunkin. Sitä löytyy ruokakaupoistakin, mutta sekatavara liikkeissä ja rautakaupoissa se on halvempaa ja värivaihtoehtoja löytyy enemmän. Tässä vaiheessa "lyhty" näyttää aika surkealta ja kärsineeltä, mutta eikös sellainenkin sanonta ole kuin "hyvä se on kun maalaa".

2013-11-15%2016.39.27-normal.jpg

Pimeässä sain hieman huonon kuvan, mutta omasta mielestäni näistä ei enää erota, että ovat vanhoista tölkeistä tehtyjä. Yksinkertainen, nopea ja valoisa toteutus. Pohjalle laitoin vielä ohuen kerroksen hiekkaa, jotta tuikku varmasti pysyy pystyssä eikä tuulikaan pääse niin pahasti näitä riepottelemaan.